انتخاب گوشی همراه (موبایل) در سال ۲۰۲۲
امروزه انتخاب گوشی همراه مناسب و به صرفه به یکی از دغدغه های افراد در سنین مختلف تبدیل شده است؛ چرا که هیچ کس نمی تواند نقش پر رنگ این دستگاه ها را در زندگی و کسب و کار افراد انکار کند. هر گوشی همراه از یک سری مشخصات و قابلیت ها برخوردار بوده که هر کدام از آنها می تواند در رویکرد افراد برای انتخاب یک گوشی مناسب تأثیرگذار باشد. بر همین اساس ما در این مطلب قصد داریم با بررسی مشخصاتی چون نوع سیستم عامل گوشی، نوع پردازنده، رم گوشی، فضای ذخیره سازی، مشخصات نمایشگر، نسل اینترنت قابل پشتیبانی، دوربین و باتری شما را در انتخاب یک گوشی مناسب و بهینه راهنمایی کنیم.
سیستم عامل در انتخاب گوشی همراه
در حالت کلی دو سیستم عامل مهم و پرطرفدار به نام های سیستم عامل آندروید (Android) و سیستم عامل آی او اس (IOS) در گوشی های امروزی دیده می شوند که هر کدام از آنها طرفداران مخصوص به خود را دارند. سیستم عامل آندروید توسط شرکت گوگل عرضه شده و مدل ها و برندهای گسترده ای از گوشی ها از این سیستم عامل برخوردار هستند. در طرف مقابل سیستم عامل IOS که توسط شرکت اپل عرضه می شود تنها از گوشی هایی با برند آیفون پشتیبانی می کند.
هر کدام از این سیستم عامل ها از مشخصات و قابلیت هایی برخوردار هستند که آنها را از یکدیگر متمایز می کند. اگر چه هر دوی آنها از طیف گسترده ای از اپلیکیشن ها پشتیبانی می کنند، اما آندروید قدرت انتخاب بیشتری را در استفاده از دامنه گسترده ای برنامه ها در اختیار کاربران خود قرار می دهد. از امکانات این سیستم عامل ها می توان به سرویس هایی چون موتور جست و جو گوگل، جی میل، گوگل درایو و گوگل فوتوز در آندروید و سرویس هایی چون اپل موزیک و آی کلود در IOS اشاره کرد.
پردازنده (CPU) در انتخاب گوشی
توجه به نوع پردازنده در انتخاب گوشی همراه آنجا اهمیت پیدا می کند که شما گوشی مورد نظر خود را برای چه زمینه هایی مورد استفاده قرار می دهید. اگر کارکرد شما با گوشی فقط به استفاده از اینترنت و شبکه های اجتماعی محدود می شود، مدل های با پردازنده پایین نیز می تواند کار شما را راه بیاندازد؛ اما اگر شما علاوه بر استفاده از اینترنت، به کار با انواع اپلیکیشن های کاربردی مانند ادیت ویدیو و بازی های سنگین علاقه مند هستید لازم است که حتماً از یک گوشی با پردازنده بالا استفاده کنید که بتواند برنامه های شما را پشتیبانی کند.
پردازنده های گوشی از قابلیت ها و ظرفیت های مختلفی برخوردار هستند و توسط چند شرکت فعال در این زمینه تولید و عرضه می شوند. یکی از این شرکت ها، شرکت اپل بوده که قوی ترین پردازنده ها را به بازار عرضه می کند و گوشی های این شرکت که از این پردازنده بهره می برند جزء قدرتمندترین گوشی ها در زمینه پشتیبانی از اپلیکیشن ها و بازی های سنگین هستند. تنوع این پردازنده ها در گوشی های اندرویدی بسیار بوده که می توانید متناسب با نیاز کاری آنها را خریداری کنید. ضمناً قدرت پردازنده در گوشی را با یک عدد مشخص نمایش می دهند که هر چه این عدد بزرگتر باشد قدرت پردازنده گوشی نیز بیشتر است.
رم در انتخاب گوشی همراه
رم گوشی یا فضای موقت داده و اجرا یکی از مشخصات مهمی است که در انتخاب گوشی همراه لازم است بدان توجه شود. معمولاً رم گوشی را با یک عدد (۱، ۲، ۴، ۸ و غیره) و با واحد گیگابایت نمایش داده می شود که هر چه این عدد بزرگتر باشد توانایی گوشی شما برای اجرای برنامه ها و بازی های سنگین و اجرای چندین برنامه به طور همزمان بیشتر است. در گوشی های آندرویدی بهتر است مدل هایی را که از رم بالاتری (۴ و ۸ و بالاتر) برخوردار هستند انتخاب کنید؛ در حالی که در گوشی های IOS با رم ۴ گیگابایت نیز می توان بسیاری از برنامه های سنگین و کاربردی را به آسانی اجرا کرد.
فضای ذخیرهسازی در انتخاب گوشی
حافظه گوشی به منظور ذخیره سازی داده ها و فایل ها در داخل گوشی طراحی شده است و تأثیر چندانی بر عملکرد اجرایی گوشی ندارد. فضای ذخیره سازی در گوشی ها را معمولاً با یک عدد (۸، ۱۶، ۳۲، ۶۴، ۱۲۸، ۲۵۶ و غیره) و با واحد گیگابایت نمایش می دهند که هر چه این عدد بزرگتر باشد، گوشی می تواند فایل های بزرگتر و بیشتری را در خود جای دهد. امروزه با ارتقای برنامه ها و افزایش کیفیت دوربین گوشی ها، حجم داده های ذخیره شده در این دستگاه ها بیشتر شده که طبعاً به یک فضای ذخیره سازی بیشتری جهت نگهداری آنها نیاز است.
هر چند که می توان داده های داخل گوشی را در پلتفرم هایی چون دراپ باکس و گوگل درایو به طور دائمی ذخیره کرد و نیازی به اشغال بیهوده فضای داخل گوشی نیست. علاوه بر آن در گوشی های آندرویدی قابلیت حافظه جانبی (micro SD) نیز در نظر گرفته شده است که می تواند به ذخیره هر چه بیشتر داده های شما کمک کند.
نسل اینترنت موبایل در انتخاب گوشی همراه
همان طور که می دانید سرعت اینترنت روز به روز در حال گسترش بوده و پیشرفت های زیادی نیز در این زمینه به عمل آمده است. هر چند سال یک بار نسل جدیدی از اینترنت عرضه می شود که نسبت به نسل های قبلی از قابلیت و سرعت بالاتری برخوردار است. گستره اینترنت پس از عبور از نسل های G، ۲G، ۳G و ۴G در حال راهیابی به نسل جدیدی به نام ۵G بوده که هم اکنون در سراسر جهان و در کشور خودمان در حال راه اندازی است و از دامنه و سرعت بالایی برخوردار است. برای استفاده از نسل پنجم اینترنت علاوه بر پوشش منطقه ای، نیاز به یک گوشی با پشتیبانی ۵G است. همچنین برای استفاده از اینترنت نسل چهارم به یک گوشی با پشتیبانی ۴G نیاز دارید. لذا قبل انتخاب گوشی همراه لازم است بدین مورد توجه ویژه شود.
ابعاد گوشی، نوع نمایشگر و رزولوشن تصویر در انتخاب گوشی
ابعاد و سایز نمایشگر در انتخاب گوشی همراه بستگی به نوع کاربری شما دارد. امروزه گوشی ها با ابعاد ۵ الی ۶.۸ اینچ به بازار عرضه می شوند که هر کدام طرفدارای خاص به خود را دارند. اگر قصد دارید از گوشی خود برای دیدن فیلم و یا اجرای بازی استفاده کنید بهتر است یک گوشی با نمایشگر بزرگ را خریداری نمایید؛ در غیر این صورت یک گوشی کوچک و جمعوجور مناسب تر خواهد بود.
نمایشگرهای مختلفی در گوشی های همراه استفاده می شود که از جمله آنها می توان به نمایشگر LCD، اولد و امولد اشاره کرد. نمایشگر LCD که در بیشتر گوشی ها به چشم می خورد تصویر را به طور سرزنده و با رنگ های زیبا و روشنی بالا نمایش می دهد، ولی نمی تواند به نمایش رنگ مشکی عمق زیادی ببخشد. نوع اولد این نمایشگرها هم قابلیت بالایی در عمق بخشیدن به رنگ مشکی دارند و هم از مصرف انرژی پایینی برخوردار هستند. نمایشگرهای امولد نیز شبیه به نوع اولد بوده با این تفاوت که از کنترل بیشتری بر روی پیکسل ها برخوردار بوده و رفرش ریت بالاتری دارند.
مسئله رزولوشن و تعداد پیکسل های گوشی بیشتر برای گیمرها و افرادی که می خواهند با گوشی کارهای گرافیکی انجام دهند بسیار حائز اهمیت است. رزولوشن گوشی ها را معمولاً با استفاده از دو عدد مانند ۷۲۰ x 1080 پیکسل نمایش می دهند که هر چه این اعداد بزرگتر باشند کیفیت و وضوح تصویر نیز بیشتر است.
باتری و سرعت شارژر در انتخاب گوشی همراه
دوام باتری و سرعت شارژ گوشی از دیگر فاکتورهایی است که در انتخاب گوشی همراه لازم است بدان توجه شود. همان طور که می دانید باتری گوشی های همراه جدید غیر قابل تعویض هستند، لذا میزان شارژ و دوام آن از اهمیت بالایی برخوردار بوده و تهیه یک گوشی با باتری قدرتمند از اولویت ها به شمار می رود. مورد دیگر نحوه شارژ باتری بوده که به صورت سیمی (کابل) و بدون سیم (بیسیم) انجام می شود. همچنین قابلیت فست شارژ نیز برای بسیاری از گوشی ها در نظر گرفته شده است که با استفاده از یک شارژر و کابل فست می توان باتری گوشی را در مدت زمان کمی شارژ کرد.
دوربین در انتخاب گوشی همراه
برای افرادی که به عکاسی توجه ویژه ای دارند نوع و کیفیت دوربین گوشی می تواند از فاکتورهای تأثیرگذار در انتخاب آنها باشد. بعلاوه امروزه از نقش بالای دوربین های سلفی در ثبت روزمرگی های افراد نمی توان چشم پوشی است. مسئله اول در این رابطه نوع دوربین بوده و همان طور که می دانید امروزه در طراحی گوشی های همراه از چندین دوربین استفاده شده است. بدین صورت که در این طراحی معمولاً از یک لنز عریض، یک لنز تله فوتو و یک لنز فوق عریض استفاده می شود. همچنین لنز تله فوتو دوربین ها برای حفظ جزئیات صحنه و زوم ۲ الی ۴ برابری آنها طراحی شده اند. کیفیت و رزولوشن دوربین گوشی ها نیز با واحد مگاپیکسل نشان داده می شود که هر چه مقدار آن بیشتر باشد تصویر ثبت شده از وضوح و کیفیت بالاتری برخوردار است.
سخن آخر
گوش همراه جزء وسایلی است که همیشه و همه جا همراه ما بوده و خیلی از کارهای روزمره ما با استفاده از این دستگاه های کاربردی و کوچک صورت می گیرد. بر همین اساس ما در این مطلب با معرفی و بررسی یک سری مشخصات و قابلیت های گوشی سعی کردیم شما را در تهیه و انتخاب گوشی همراه مناسب و بهینه یاری کنیم که امیدوارم این مطالب مورد توجه و استفاده شما مخاطبان عزیز قرار گرفته باشد.