بهترین فیلم های ایرانی ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱
بهترین فیلم های ایرانی ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ یک مجموعه سرگرم کننده و بی نظیر برای دوستداران فیلم های سینمایی ایرانی بوده که توانسته اند نظر مخاطبان زیادی را به خود جلب کند. با عبور از دوران سیاه کرونا و بازگشایی مجدد سینماها، فیلم های ایرانی بسیاری به اکران درآمدند که در این بین تعدادی از این فیلم ها با استقبال ویژه ای از مخاطبان و منتقدان همراه بوده است. بر همین اساس ما در این مطلب سعی داریم به معرفی ۹ فیلم سینمایی برتر ایرانی که در ژانرهای مختلف ساخته شده اند و با بازی بازیگران مطرح سینما همراه بوده اند بپردازیم و امیدواریم این مجموعه مورد توجه و استفاده شما قرار گیرد.
مست عشق در بهترین فیلم های ایرانی ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱
«مست عشق» یکی از بهترین فیلم های ایرانی ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بوده که در ژانر عاشقانه و با کارگردانی حسن فتحی و نویسندگی فرهاد توحیدی و حسن فتحی ساخته شده است. از بازیگران این فیلم می توان به پارسا پیروزفر، شهاب حسینی، حسام منظور، بوراک توزکوپاران، ابراهیم چلیککول، هانده ارچل، بنسو سورال، سلما ارگچ و بوران کوزوم اشاره کرد. این فیلم سینمایی در شهریور ۱۴۰۱ اکران خواهد شد و در پاییز امسال در دسترس علاقه مندان قرار خواهد گرفت.
فیلم سینمایی مست عشق برگرفته از داستانی در مورد زندگی مولانا و شمس تبریزی است که حس و حال عاشقانه دارد و شما را به قرن هفتم هجری می برد. این فیلم توسط حسن فتحی کارگردانی شده که سابقه درخشانی در تهیه فیلم های عاشقانه دارد. البته حضور بازیگران مطرح و محبوبی چون پارسا پیروز فر و شهاب حسینی در این فیلم به جذابیت هر چه بیشتر آن افزوده است. از نکات قابل توجه این فیلم سینمایی می توان به حضور بازیگران ترک در نقش آفرینی کنار بازیگران ایرانی اشاره کرد. این فیلم زیبا قبل از کرونا ساخته شده و به دلایلی اکران آن تا به امسال به تعویق افتاده است.
بدون قرار قبلی
«بدون قرار قبلی» یکی از بهترین فیلم های ایرانی ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بوده که در ژانر درام و با کارگردانی بهروز شعیبی و نویسندگی مهدی تراببیگی و فرهاد توحیدی ساخته شده است. از بازیگران این فیلم می توان به مصطفی زمانی، پگاه آهنگرانی، محمد کیانی، الهام کردا، رضا صابری، امین میری و عرفان ابراهیمی اشاره کرد. این فیلم سینمایی در ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ اکران شده است و هم اکنون در دسترس علاقه مندان قرار دارد.
یاسمن بازیگر نقش اول فیلم که پسری با بیماری اوتیسم دارد در خارج از کشور زندگی می کند. پس از اعلام خبر مرگ پدرش او به ایران باز می گردد و به خاطر بیماری پسرش در این سفر با مشکلاتی رو به رو می شود. در ادامه داستان یاسمن متوجه می شود که پدرش میراثی را برای وی به جا گذاشته است که این میراث هیچ اشتراکی با تصوراتی که او از پدرش داشته ندارد و ادامه داستان …
علفزار در بهترین فیلم های ایرانی ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱
«علفزار» یکی از بهترین فیلم های ایرانی ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بوده که در ژانر درام و جنایی و با کارگردانی و نویسندگی کاظم دانشی و تهیه کنندگی بهرام رادان ساخته شده است. از بازیگران این فیلم می توان به پژمان جمشیدی، ستاره پسیانی، سارا بهرامی، عرفان ناصری، ترلان پروانه، مائده طهماسبی، مهدی زمین پرداز، رؤیا جاویدنیا و یسنا میرطهماسب اشاره کرد. این فیلم سینمایی در ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ اکران شده است و هم اکنون در دسترس علاقه مندان قرار دارد.
فیلم علفزار در مورد بازپرسی است که در آستانه انتقالی قرار دارد و در همین حین نیز در بررسی این پرونده ها دچار تعارض هایی می شود. این فیلم یکی از بهترین فیلم های جشنواره فجر این دوره بوده که توانسته است جایزه بهترین فیلمنامه، بهترین صداگذاری، بهترین تدوین و بهترین نقش مکمل زن را از آن خود کند. از نکات قابل توجه این فیلم می توان به حضور بهرام رادان در تیم تولید آن اشاره کرد.
بی رویا
«بی رویا» یکی از بهترین فیلم های ایرانی ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بوده که در ژانر معمایی و درام و با کارگردانی و نویسندگی آرین وزیردفتری و تهیه کنندگی سعید سعدی و هومن سیدی ساخته شده است. از بازیگران این فیلم می توان به صابر ابر، شادی کرمرودی، طناز طباطبایی و غیره اشاره کرد. این فیلم سینمایی در ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ اکران شده است و هم اکنون در دسترس علاقه مندان قرار دارد.
داستان فیلم بی رویا در مورد زوج جوانی به نام های بابک و رویا بوده که در پی مهاجرت از کشور هستند؛ اما دو هفته قبل مهاجرت یک دختر ناشناس با رویا آشنا شده و اتفاقات عجیبی وارد زندگی آنها می شود. با ادامه حضور دختر ناشناس در زندگی این زوج، هویت رویا برای بینندگان بیشتر مشخص می گردد. طناز طباطبایی با بازی زیبای خود در این فیلم و در نقش رویا توانست جایزه بهترین نقش اول زن را در چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر کسب کند.
نگهبان شب در بهترین فیلم های ایرانی ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱
«نگهبان شب» یکی از بهترین فیلم های ایرانی ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بوده که در ژانر درام و با کارگردانی رضا میرکریمی و نویسندگی محمد داوودی و رضا میرکریمی ساخته شده است. از بازیگران این فیلم می توان به تورج الوند، محسن کیایی، علی اکبر اصانلو، لاله مرزبان، صفورا خوش طینت، ویشکا آسایش، نوید بانی و کیومرث پوراحمد اشاره کرد. این فیلم سینمایی در ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ اکران شده است و هم اکنون در دسترس علاقه مندان قرار دارد.
داستان این فیلم درباره یک روستایی به اسم رسول بوده که امرار معاش خود را با کارگری و کنار خیابان ایستادن برای کار روزمزدی می گذراند. این فیلم به دلیل کارگردانی بی نظیری که داشت توانست جایزه سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی چهلمین دوره جشنواره فجر را کسب کند.
صحنه زنی
«صحنه زنی» یکی از بهترین فیلم های ایرانی ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بوده که در ژانر جنایی و درام و با کارگردانی و نویسندگی علیرضا صمدی و تهیه کنندگی مجید رضا بالا ساخته شده است. از بازیگران این فیلم می توان به بهرام افشاری، مجید صالحی، مهتاب کرامتی، لیندا کیانی، محمد نادری، امید روحانی و پیام احمدینیا اشاره کرد. این فیلم سینمایی در ۱ دی ۱۴۰۰ اکران شده است و هم اکنون در دسترس علاقه مندان قرار دارد.
داستان فیلم صحنه زنی در مورد گروهی خلافکار بوده که فردی به نام اسد سرکردگی آنها را برعهده دارد. این گروه با ایجاد صحنه های تصادف جعلی سعی بر این دارند که از بیمه خسارت بگیرند. فیلم صحنه زنی در جشنواره جهانی فیلم فجر توانست بدرخشد و جایزه سیمرغ نقره ای بهترین کارگردانی را از آن خود کند.
گشت ارشاد ۳ در بهترین فیلم های ایرانی ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱
گشت ارشاد ۳ یکی از بهترین فیلم های ایرانی ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بوده که در ژانر کمدی و طنز و با کارگردانی سعید سهیلی ساخته شده است. از بازیگران این فیلم می توان به ساعد سهیلی، امیر جعفری، پولاد کیمیایی، بهنام بانی و غیره اشاره کرد. این فیلم سینمایی در ۲۶ آبان ۱۴۰۰ اکران شده است و هم اکنون در دسترس علاقه مندان قرار دارد.
این فیلم دنباله جذاب فیلم های گشت ارشاد ۱ و ۲ بوده که در زمان اکران با استقبال بالای مخاطبان رو به رو شده بودند. اگرچه حمید فرخ نژاد در این فیلم حضور نداشت ولی باز هم با استقبال خوبی همراه بود. از نکات قابل توجه گشت ارشاد ۳ می توان به حضور جالب بهنام بانی در این فیلم اشاره کرد که در نقش یک آدم ثروتمند با سودای خوانندگی ظاهر می شود. داستان این فیلم با بازگشت عطا و حسن به ایران شروع می شود که شغلی ندارند و با سختی و بی پولی زندگی می کنند. در این بین آنها با فردی که به دنبال خواننده شدن هست و بهنام بانی نقش آن را بازی می کند آشنا می شوند و به او کمک می کنند تا به هدفش برسد. آنها سعی می کنند او را یک خواننده مشهور و حرفه ای جا بزنند و ادامه داستان …
سیاه باز
«سیاه باز» یکی از بهترین فیلم های ایرانی ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بوده که در ژانر اجتماعی، خانوادگی، معمایی و درام و با کارگردانی و نویسندگی حمید همتی و تهیه کنندگی علی قائم مقامی ساخته شده است. از بازیگران این فیلم می توان به شاهد احمدلو، افسانه بایگان، سام قریبیان، المیرا دهقانی، مهدی کوشکی، آتیلا پسیانی، علی رهبری و حامد بیسادی اشاره کرد. این فیلم سینمایی در ۳۰ تیر ۱۴۰۰ اکران شده است و هم اکنون در دسترس علاقه مندان قرار دارد.
داستان فیلم سینمایی سیاه باز در مورد فردی است که در زمینه ارز دیجیتال و بیت کوین فعالیت دارد. او در این مسیر با مسائل و ماجراهای مختلفی رو به رو می شود که همین ماجراها باعث می شود که زندگی او دستخوش تغییرات زیادی شود.
دینامیت در بهترین فیلم های ایرانی ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱
«دینامیت» یکی از بهترین فیلم های ایرانی ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بوده که در ژانر طنز و با کارگردانی مسعود اطیابی و نویسندگی حمزه صالحی و شیما محمدبیگی ساخته شده است. از بازیگران این فیلم می توان به پژمان جمشیدی، نادر سلیمانی، احمد مهران فر، محسن کیایی و غیره اشاره کرد. این فیلم سینمایی در ۱۰ تیر ۱۴۰۰ اکران شده است و هم اکنون در دسترس علاقه مندان قرار دارد.
داستان این فیلم در مورد دو طلبه است که یکی از آنها اعتقاد افراطی دارد و دیگری با درک بیشتری به مسائل نگاه می کند. این دو نفر به دنبال خانه هستند و از آنجایی که درآمدی پایینی دارند با مشقت بسیار یک واحد آپارتمانی با قیمت پایین در بالاشهر پیدا می کنند. در این آپارتمان علاوه بر آنها افراد دیگری نیز در سایر واحدها سکونت دارند که از جمله آنها می توان به دختران مستقل، افراد ساقی و غیره اشاره کرد. در طی داستان فیلم تضادهایی بین افراد ساکن در این آپارتمان ایجاد می شود که باعث بوجود آمدن موقعیت های خنده دار در این فیلم می شود.
سخن آخر
فیلم های سینمایی ایرانی با هر ژانری که باشند همواره مخاطبان خاص خود را داشته و با وجود محدودیت ها و مشکلات بسیار توانسته اند تا حد قابل قبولی توجه مخاطبان را به خود جلب کنند. بر همین اساس ما در این مطلب سعی کردیم با تهیه یک مجموعه از بهترین فیلم های ایرانی ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، شما مخاطبان عزیز را در انتخاب یک فیلم مناسب و سرگرم کننده راهنمایی کنیم.